HÖSTMENY PÅ HASSES MANÈR
Marmiterna måndagen den 5 november 2018

Vår minnesgode gourmetveteran, Hasse Abrahamsson, botaniserade bland äldre menyer och aktuellt vinsortiment med följande utmärkta resultat.

Förrätten, en mastig soppa på ”skogens guld”, läckra skockor och diverse andra godsaker, hade en dominerade kantarellsmak, sannolikt förhöjd av fonden av samma slag. Mycket gott, men aningen för mäktigt.
Vinet därtill, ett spanskt blandvin med cabernet sauvignon som bas, matchade väl.

Huvudrätten, på kalv med utsökt sås på pernod och fluffig Pommes Duchesse mm, vållade viss debatt. Hasse själv, påpekade att filéerna inte bort ”få trängas” vid stekningen, varigenom stekytan hade fått bättre finish. Delade meningar rådde beträffande stektiden; somliga fann den perfekt medan andra hade föredragit en något längre sådan. Morötternas närvaro uppskattades i olika grad. Alla var dock ense om anrättningens höga smakmässiga kvaliteter. Vinet, från Veneto i Valpolicella, bedömdes utsökt .Det härstammade från den namnkunniga familjen Allegrini. Mängder av mörka bär, lakrits och vanilj mm.

Efterrätten hade Hasse återskapat från en Marmitmeny anno 1997!
Pannacottan var sprängfylld med ingefära och översköljd av limefrukter.
En pärlande sötsak från Italien fick utgöra det perfekta dryckes- ackompanjemanget.
Sammantaget en mycket uppskattad ”tre-rätters”. Hatten/Kockmössan av för Hasse och vicevärdarna Berndt och Heikki!

Vid pennan
Bosse/sekreteraren