Hjärtliga Gratulationer,
till Peter med vicevärdar Jerry och Stephen
för en synnerligen välsmakande måltid och innovativ meny!
Marmiterna , måndagen den 4 november 2019

Förrätten, bestod av lax på rispapper kryddad med stark chilimajonäs (med ursprung från den thailändska kuststaden Si Racha). Rätten med många ingredienser och delrecept krävde insatser av åtskilliga kockar; framsynt och föredömligt med tanke på att alla närvarande ska ges sysselsättning.Vad kan smaka bättre till denna anrättning än en torr riesling från Rheingau?

Huvudrätten blev för många av oss en helt ny bekantskap, som smakade långt godare än vad fotot på densamma antydde! Hjärtgänget i gruppen hade flitigt att göra med friputsningen från senor och hinnor.Blandningen på selleri och isterband blev en höjdare som smaksättare.Även här god sysselsättning åt alla medverkande! Det blodröda Toscanavinet utgjorde ett mycket lämpligt ackompanjemang.

Efterrätten var mycket vacker att se på och smakade utsökt.Mandelkorgarna blev perfekt knäckiga,som receptet förutskickade.
Glassen var god, om ej dock hemlagad. Mycket gott, och lagom alkoholsvagt efterrättsvin.
Sammantaget en perfekt måltid , inramad av en synnerligen elegant bordsdukning i grönt och vinrött i senhöstens anda.

En utmärkt debut som månadsvärd, Peter ! Stort tack från oss alla !