Ungdoms Marmiternas återkomst!

Under Marmitmötet i mars förärades vi med värdskapet ifrån ”ungdomsligan” Jacob Olsheden och Ola Linde numera ingående i den passiva medlemskåren. Dessa båda supplerades av oldtimern Sven Bentinger.
Tillsammans hade man gjort en förträfflig meny. Smakrik,färgstark o välkomponerad tillsammans med bra arbetsfördelning för oss inblandade marmiter som skulle genomföra deras idéer. Förättsmeny med Halstrade Pilgrimsmusslor på denna härliga grönsaksbädd var en fröjd både för ögat o gommen.

Vinvalet Boulder Banken Sauvignon Blanc från Nya Zeeland var ett perfekt vin till denna rätt. Huvudrättens inslag med Lammracks gav ju smakmässiga vibbar där både inslaget med Lasangen, syltade grönsaker samt inte minst rödvinskyn ( som tillagades med stor omsorg) blev en uppskattad rätt. Dock storleken på lammracksen blev ju aningen för stora även sett med marmit ögon. Vinvalet Le Poianen balanserade huvudrätten på ett bra sätt.

Så till desserten, en cheesecake som ju normalt kan tyckas vara en enkel anrättning. Dock inte denna variant. Som den verkliga ”Pricken över Iet” var denna helt sagolik. Sötman,smaken o färgsättningen samt färgkombinationen mango o granatäpplen gav ju för ögat en extra dimension. Moscato vinet ifrån Piemonte i Italien med sin friskhet, satte punkt för en härlig Marmit kväll i härlig anda.

Vid pennan Hasse Abrahamsson

PDF: Gastronomiska Meny 1403