Holmgång hos Marmiterna

Gatstronomiska Sällskapet Marmiterna i Helsingborg
Måndagen den 2 mars 2020

Värd för denna säsongens sista meny – visade det sig senare –
var Rasmus med fader Ronny vid sin sida.

Förrätten bestod av en ”smarrig svampmacka”, på ett mycket exklusivt
manér; en annorlunda tillredd portobello med handgjord tryffelmajonäs.
Föredömligt mycket att ”pilla med”, såsom nedmonteringen av svam-
parna och rostandet av löken. Pilsnern passade utmärkt därtill.

Huvudrätten, en utsökt biff på kronhjort med mycket välsmakande och
fyllig rödvinsås samt potatiskaka med allehanda ingredienser, blev nog
dessvärre ändå inte riktigt som värdfolket tänkt sig. Det berodde på intet
sätt på själva menyn eller ingredienserna. Felet kunde i stället hänföras
till planläggningen av tillredningsmomenten – för vilken det yttersta an-
svaret faller på lagledaren (i detta fallet undertecknad) – .Därav kom det
sig att förberedelsetiden för potatiskakan(äggstanningen) grovt miss-
bedömdes. Dessutom ”glömdes” cayennepepparen!
Värdparet självt fick så småningom rycka in, handgripligen.
Det lagom sträva vinet från Ribera del Duero passade mycket bra till
maten- när den så småningom anlände till de väntande.

På efterrätten fanns inget att anmärka. En udda men synnerligen
god kombination av flamberade äpplen, jordärtskocka och färskost !
Den ultimata drycken därtill: en 5-puttonyos tokayer !

Ett stort tack till Rasmus – och Ronny- för en mycket elegant och genom-
tänkt meny med passande dryckesval!

Vid pennan

Bosse/Sekreteraren